april 13, 2024

Motorworld Keulen

2 min gelezen
Verkenning van Michael Schumacher's privé F1-collectie in Motorworld Keulen, inclusief karts, helmen en iconische bolides. Een onvergetelijke ervaring voor een ware F1-fan.

Op woensdag 9 augustus ben ik samen met mijn vader en moeder afgereisd naar Motorworld in Keulen om de privé collectie van Michael Schumacher te bekijken, hierbij krijgen wij ook meteen de kans om andere mooie en dure auto’s te bekijken.

Al sinds vroegs af aan ben ik fan van de Formule 1, dit door ondere Max Verstappen, maar ook zeker door alle verhalen die ik van Michael Schumacher heb gehoord. Ik vind het altijd gaaf om een F1 bolide van dicht bij te zien. Er zo dichtbij zijn dat ik hem bijna aan kan raken? Dat had ik mijzelf nooit voorgesteld, maar op de dag van 9 augustus kon dan wel. Want in de privé collectie van Michael Schumacher staan ze niet in een glaze kooi, zoals die van Max Verstappen, deze stonden achter een laag wandje van glas. Waardoor je de bolide’s bijna kon aanraken.

Hier stond van alles, van zijn eerste kart, de Tonykart Extreme Formula Super A, tot zijn aller laatste Formula 1 auto, de Mercedes MGP W01, waarmee hij zijn terugkeer waar maakte. Ook lagen hier allerlei helmen, handschoenen en hingen er ook zijn racepakken.

Dit was zeker een dag om niet te vergeten en een waarvan ik lang zal nagenieten.

Dankjullie wel voor het lezen van dit bericht, en als je nog wat foto’s wilt bekijken die ik heb gemaakt kan je onderaan de pagina de fotogalerij bekijken.


Foto’s die ik gemaakt heb

1 gedachte over “Motorworld Keulen

  1. Zeker indrukwekkend als je zo dichtbij kunt komen, verbaasde me destijds ook dat ze eigenlijk best klein zijn de auto’s uit die tijd. Kan me voorstellen dat je er van hebt genoten.

Geef een reactie