februari 25, 2024

Start-Up toernooi 2023

4 min gelezen
Top weekend bij Start-Up toernooi 2023 in Bavel, spannende badmintonwedstrijden en leermomenten. Dank aan sponsoren en medespelers!

In het weekend van 2/3 september heb ik samen met mijn vader en Olivia, spelend bij FST Waalwijk, het Start-Up toernooi gespeeld in Bavel. Dit was een leuk toernooi met leuke, leerzame en aparte momenten.

Mixdubbel

Om te beginnen mocht ik om 9 uur in de ochten mijn eerste partij spelen, dit was de mix samen met Olivia. Dit was een leuke partij die wij samen goed hebben gespeeld.

In de eerste set stonden wij 4-11 achter. Dit omdat wij samen weer even moesten inkomen in het spel. Deze set zijn wij toen wel nog met veel moeite terug gekomen naar 17-21, dus helaas de eerste set verloren. Maar dat maakt natuurlijk niet uit, want badminton bestaat uit 3 sets. Toen wij aankwamen in de tweede set ging alles wat beter, we hebben bijna de gehele set de voorsprong behouden, deze hebben wij daardoor ook gewonnen met 21-17. En toen kwam de derde set, deze hebben wij fantastisch staan spelen, maar helaas mocht dit niet baten. Door heel wat schoonheids foutjes van mij, hebben wij helaas verloren. Dit met 20-22.

Maar we hebben plezier gehad en geleerd, en dat was het doel wat wij voor ons hadden.

HerenEnkel

In de enkel partijen had ik het niet zo moeilijk, tot de 3e ronde. De eerste partij was ik heer en meester, ik heb de partij proberen zo snel mogelijk te laten verlopen, zodat ik meteen naar de volgende partij kon uitkijken. Deze partij had ik gewonnen in de 2 overheersende sets, 21-12 / 21-7.

In de tweede partij was ik weer heer en meester over het spel, deze was kwa punten iets lastiger dan de vorige ronde, hier had ik namelijk wat langer de tijd nodig om de punten bij elkaar te krijgen. Des ondanks dat heb ik machtig gewonnen met 21-11 / 21-9.

De derde ronde was ook meteen mijn eindhalte helaas. Ik moch spelen tegen Jay Ekkel, hij was de 7e geplaatste speler. Deze partij was heel zwaar en vermoeiend. Ik heb in totaal 3 sets mogen spelen doordat ik de eerste set had weten te winnen met 21-19, heel spannend dus. In de eerste set was ik namelijk ook op dat moment beter dan hem. Maar helaas had ik dit niet door kunnen zetten in de tweede en derde set, hij had op dit moment meer kracht en ervaring om de partij om te kunnen draaien. Maar na vele mooie punten heb ik de laatste 2 sets verloren met 17-21 / 14-21.

Des ondanks de 2 makkelijke partijen heb ik wel heel veel geleerd, en ik heb gezien dat ik heel wat beter ben geworden ten opzichte van vorig jaar.

Herendubbel

In de herendubbel hebben ik en mijn vader het gehaald tot de kwartfinale, In de eerste 2 partijen waren wij samen heer en meester, wij hebben in deze partij ook daarom niet 100% gebruikt van onze kunnen, wel genoeg ons best gedaan zodat we konden winnen. De eerste partij mochten wij tegen 2 spelers die ik goed kende, daardoor wist ik al een beetje dat het niet een al te moeilijke partij zou worden. Deze partij hebben ik en papa gelachen en gestreden tot de overwinning. Deze partij wonnen wij met 21-12 / 21-17.

De tweede partij moesten wij winnen om naar de kwartfinale te mogen. Dit hebben wij ook gedaan, we hadden redelijk wat schoonheids foutjes, maar dat had het plezier niet bedorven. Deze partij hebben wij ,na een lange en leuke dag voor mij, gewonnen met 21-14 / 21-19

Een probleem!

De derde partij ging wat moeilijker worden. Deze moesten wij op zondag om 9 uur spelen, alleen er was een groot probleem! In sporthal de Huif deed het licht het niet, dit is natuurlijk niet fijn voor de spelers, maar ook niet voor de toernooicommisie. Maar na 2 uur vertraging kreeg de toernooicommisie een oplosing van de gemeente. Hierdoor werd het wel een beetje chaos, iedereen moest namelijk naar een andere sporthal. Dit was de Scharen in Breda. Na het aankomen in de sporthal gingen ze meteen beginnen met de wedstrijden. Helaas voor ons moesten wij nog 1 speelronde wachten totdat wij mochten beginnen.

Eindelijk beginnen!

Toen we eindelijk mochten beginnen begon de partij al meteen spannend. In de eerste helft van de eerste set raakte we niet veel, hierdoor kwamen wij op een fikse achterstand. Maar na de pauze bij de 11 punten hebben wij laten zien wie er heer en meester waren in de eerste set. Deze hebben wij gewonnen met 21-17. Dit hadden wij helaas niet door kunnen zetten in de tweede set, deze hadden wij verloren met 15-21.

Maar toen kwam de beslissende set! De set in door te mogen naar de halve finale. In de derde set stonden wij vaak voor met 1 of 2 punten. Maar helaas door iets te veel foutjes, hebben wij deze partij maar net verloren! We hebben de laaste set afgesloten met 18-21.

Top weekend!

Ik heb in ieder geval genoten van dit top weekend, en ik heb heel veel geleerd. Ik bedank BadmintonWorld Bespanservice en Redclear Nederland voor de sponsoring. En ik bedank Olivia en papa natuurlijk voor de leuke partijen!

Ik hoop dat jullie hebben genoten van mijn verhaal over het Start-Up toernooi 2023. Zo ja, mag je natuurlijk altijd mijn verhaal een like geven en ik hoop dat ik voor jullie weer een mooi verhaal mag schrijven na mijn eerste competitie wedstrijd op 17 september! Tot de volgende keer!!!

Geef een reactie